De Snookerij

Utrechtse Veer 31 Leiden 071-5120057

Over de Snookerij ....

Snookerij

Co Snooker

Blackball

Al meer dan een decennium lang weten snookerliefhebbers uit diverse windstreken de weg naar snookercentrum De Snookerij te vinden. In 1989 kocht Co Vrins (thans biologieleraar) een grote hoeveelheid kubieke meters op de 2e verdieping van een pand aan de Oude Rijn te Leiden: De Snookerij was een feit. De opzet van De Snookerij was van begin af aan duidelijk: exploitatie van een snookercentrum, waar niet de baractiviteiten, maar de snookersport de belangrijkste activiteit is. Anno 2002 is dat nog altijd zo: snooker staat bovenaan de agenda in De Snookerij. Het centrum is nog steeds één van de grotere snookercentra in Nederland en heeft een grote diversiteit aan bezoekers. Dat is ook niet verwonderlijk, want snooker wordt gespeeld in de leeftijdscategorie van 12 tot 80 jaar

Naast een carambolebiljarttafel beschikt De Snookerij over tien snookertafels. Huidige eigenaar Coen Drejer heeft veertien Snookerij-snookerteams ingeschreven staan bij de nationale snookerbond waarmee de Snookerij het grootste aantal competitieteams heeft van Nederland. Deze teams -in totaal zo’n zeventig actieve spelers- zijn op alle niveaus actief in de nationale snookercompetitie.
Daarnaast organiseert De Snookerij huistoernooien en stedentoernooien maar ook regionale en landelijke toernooien. In de praktijk betekent dit dat er maandelijks circa zes toernooien worden gespeeld in De Snookerij. Landelijke bekendheid heeft De Snookerij verkregen door titels te behalen op het NK Veteranen, de koppels en in de halve finales van het heren enkel en een finaleplaats bij de dames enkel. De afgelopen 2 seizoenen wist Snookerij 5 het nationale kampioenschap in de eerste en de hoofdklasse binnen te slepen.

Verder heeft De Snookerij ruim 30 abonnementshouders, die wekelijks op een vast tijdstip een tafel reserveren. Daarnaast zijn er verschillende groepen die op vaste basis gebruik maken van de diverse faciliteiten van De Snookerij zoals de Sociale Dienst, trim- en sportverenigingen en scholengemeenschappen. Overigens wordt er op beperkte schaal ook snooker- en carambolebiljartles gegeven in De Snookerij.

Van september t/m juni worden er in De Snookerij toernooien en competities gespeeld. In de ‘rustige’ zomermaanden juli en augustus kun je toch blijven trainen door mee te spelen in de Zomercompetitie van De Snookerij.

Inmiddels is De Snookerij sinds enige jaren gevestigd in een gezellig pand aan de Utrechtse Veer. Het snookercentrum ligt vlak aan de Rijn aan een rustig plein,waar je ’s zomers tevens heerlijk buiten kunt zitten. Ter ere van de oprichter van De Snookerij werd dit pleintje het “Co Snookerplein” gedoopt. In de zomer van 2001 vond er een grondige verbouwing plaats, waardoor er rond de sfeervolle nieuwe bar een ruimte is gecreërd met kaart- en bridgetafels, een groot TV-projectiescherm en een tweetal speelautomaten. Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust eens contact op met Coen Drejer: telefoonnummer 071-5120057 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Copyright © 2006 De Snookerij Leiden. Alle rechten voorbehouden.