De Snookerij

Utrechtse Veer 31 Leiden 071-5120057

Joris Maas wint 2e Clicksite Grandprix

Maas wint CSGP 2 in Snookerij in Leiden

  • Door Annet van Riel op 14 november 2015 om 23:00, in de categorie NL Toernooien.

De finale van de ClickSite Grandprix in de Snookerij in Leiden is een onderonsje van de organisatie geworden. Joris Maas was uiteindelijk de speler die mer de hoogste eer ging strijken. Hij won in de finale met 3-1 van Florian Moederscheim.

...vlnr Florian Moederscheim, referee Mathijs Maandag en Joris Maas...

…vlnr Florian Moederscheim, referee Mathijs Maandag en Joris Maas…

Maas bereikte de finale ten koste van Jasha Kiers, Nico Seisveld, Jimmy Cai en Xander van Rossem. Moederscheim had, na een omweg via de verliezersronde, Rogier van der Kamp, Sybren Sokolowski en Django den Hartog uitgeschakeld op weg naar de finale.

Maas kwam al snel 2-0 voor te staan, maar het derde frame ging naar Moederscheim met een 30+break. Het vierde frame startte Moederscheim met een 17-break, maar miste en liet daarna een open tafel achter voor Maas. Die maakte hier een 45-break uit, waarna er na een aantal safetys de beslissing viel op de laatste twee rode ballen.

Moederscheim is wel de nieuwe leider van de ranking, de vorige winnaar van de CSGP in Jumbo SC Warmond, Roy Stolk, was vandaag afwezig.

De hoogste break van het toernooi kwam op naam van Maas. Die scoorde een 64-break.

Op het liveblog staan de uitslagen vanaf de kwartfinale. De volgende CSGP is in De Dieze in Den Bosch. Inschrijven kan hier. In Den Bosch zal er 6-reds gespeeld worden.

 

Bron : Snooker.blog.nl (Annet van Riel)


Copyright © 2006 De Snookerij Leiden. Alle rechten voorbehouden.